ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


ΤΕΧΝΟΔΡΟΜΙΟ ΠΑΙΔΙΚΗ & ΕΦΗΒΙΚΗ ΣΚΗΝΗ ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

Written by on 28 Νοεμβρίου, 2021

Παραστάσεις

ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ 2021-22

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΣΤΟ IDEAL ΜΕ ΤΟΝ ΣΚΡΟΥΤΖ ,

ΤΗ ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΚΚΙΝΟΣΚΟΥΦΙΤΣΑ

ΠΟΛΥΧΩΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΝΤΕΑΛ

Πανεπιστημίου 46 – πλησίον μετρό Πανεπιστήμιο

ΟΙ ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΜΑΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ

 1 .ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ

ΤΟΥ ΣΚΡΟΥΤΖ

 ΙΣΤΟΡΙΑ: ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ : ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

 5 η   ΣΑΙΖΟΝ

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ ΣΤΙΣ 12:00 Μ.Μ   ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 5/12/21

Ο Εμπενίζερ Σκρουτζ είναι ένας πλούσιος φιλάργυρος και μίζερος άνθρωπος. Δεν γνωρίζει τι σημαίνει αγάπη και θεωρεί τα Χριστούγεννα μια μεγάλη απάτη.

Ένα βράδυ  τον επισκέπτεται το φάντασμα του παλιού συνεταίρου του και τον προειδοποιεί πως έχει μια τελευταία ευκαιρία να αλλάξει. Την παραμονή των φετινών Χριστουγέννων θα τον ολοκληρώσουν τα τρία πνεύματα των Χριστουγέννων και θα έχουν δει τα λάθη του και τους ανθρώπους που στην καρδιά τους τα Χριστούγεννα 365 μέρες τον χρόνο .

Η υπέροχη Χριστουγεννιάτικη ιστορία του Ντίκενς στέλνει το μήνυμα που η αγάπη, η προσφορά και η φιλανθρωπία είναι τα μυστικά της ευτυχίας.

   Η μεγάλη επιτυχία από την παιδική σκηνή της ΓΙΟΥΛΗΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ που παρουσιάζεται για το Νοέμβριο & Δεκέμβριο 2021-22 στον  ΠΟΛΥΧΩΡΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ   IDEAL .

 Δέκα γνωστοί ,καταξιωμένοι αλλά και νέοι εξαιρετικά ταλαντούχοι ηθοποιοί ,μια μεγάλη ομάδα έμπειρων συντελεστών ,υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3 D ANIMATION σε γιγαντοοθόνη 160 μέτρων και συνθέτουν ένα θέμα. 

 Το θέαμα συμπληρώνεται με εφέ και εντυπωσιακές ειδικές κατασκευές.

ΙΣΤΟΡΙΑ : ΚΑΡΟΛΟΣ ΝΤΙΚΕΝΣ

ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: Γ ΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ 

ΣΚΗΝΙΚΑ : ΜΙΧΑΛΗΣ ΣΔΟΥΓΚΟΣ

 ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΕΝΔΥΣΗ : ΚΡΙΣΤΕΛ ΚΑΠΕΡΩΝΗ

ΣΤΙΧΟΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΩΝ : ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ : ΑΝΤΩΝΗΣ ΜΑΡΚΟΓΙΑΝΝΗΣ

ΠΑΡΑΓΩΓΗ :  TEXNODROMIO

ΠΑΙΖΟΥΝ 8 ΗΘΟΠΟΙΟΙ

 
Αναστάσης Κολοβός , Κώστας Ρωμαίος, Βασίλης Τραιφόρος, Στέλιος Γούτης Νίκος Ζιάγκος, Φανή Παρλή, Ελλη Λορέντη, Δέσποινα Κασιώτη, Νίκος Παπαδάκης Δέσποινα Χαριάτη Διάρκεια παράστασης: 70′ λεπτά χωρίς διάλειμμα
 Eισιτήρια: Vip Ζώνη 14€ , Α Ζώνη 12 €, | Β Ζώνη 10 ευρώ γενική είσοδος | Ανέργων – Πολυτέκνων 9€ | Γκρουπ άνω των 20 ατόμων 7€. Προπώληση: https://www.viva.gr/tickets/theater/ta-christougenna-tou-skroutz/?fbclid=IwAR3IZQD3tt72D58hvx-zCIvXB5VIeCfaxbYf9VjRCiqc0BZUVPiconPDVB4 Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.:  210-5248140 , 6936323587

2. Η  ΒΑΣΙΛΙΣΣΑ ΤΟΥ ΧΙΟΝΙΟΥ

Χανς Κρίστιαν Άντερσεν

     ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ – ΣΚΗΝΟΘΕΣΙΑ: ΓΙΟΥΛΗ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

 

ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ   ΣΤΙΣ 15:00 Μ.Μ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11//21

Η βασίλισσα του χιονιού αποφασίζει να κατακτήσει τον κόσμο, να παγώσει τον πλανήτη και να κυβερνήσει εκείνη ολόκληρη την Γη. Ένα μικρό κορίτσι η Γκέρντα έχει την τόλμη να αντισταθεί σε αυτό το κακόβουλο σχέδιο. εξυπνάδα και την επιμονή στον στόχο ,καταφέρνει να σώσει από την καταστροφή του πλανήτη Γη και εύχεται σε όλους μας:

«Καλό ταξίδι υπέροχοι άνθρωποι θυμάστε το σύμπαν είστε ποτέ μην φοβάστε».

Πρωταγωνιστούν γνωστοί   και καταξιωμένοι ηθοποιοί   με υπέροχα σκηνικά από το Μιχάλη Σδούγκο, μαγευτικές μουσικές και κοστούμια εποχής ντύνονται με 3 D ANIMATION  σε γιγαντοοθόνη 160 μέτρων , με τεχνητό χιόνι   και led φωτισμούς πολλών χρωμάτων συνθέτουν ένα θεματικό αποτέλεσμα.

 Ταυτότητα Εκδήλωσης

Τοποθεσία: Πανεπιστημίου 46 – μετρό Πανεπιστήμιο , Αθήνα

Eισιτήρια:

Vip Ζώνη 14€, Α Ζώνη 12 €, | Β Ζώνη 10 ευρώ γενική είσοδος | Ανέργων – Πολυτέκνων 9€ | Γκρουπ άνω των 20 ατόμων 7€.

Προπώληση:  viva.gr   

https://www.viva.gr/tickets/theater/i-vasilissa-tou-chioniou/

Πληροφορίες / Κρατήσεις: Τηλ.:  210-5248140 , 6936323587 Ανθή Καραγιάννη

3. Η Κοκκινοσκουφίτσα στο δάσος των Χριστουγέννω

Σκηνοθεσία: Έλενα Μαυρίδου      Από 3 έως 8 χρόνων

 ΚΑΘΕ ΚΥΡΙΑΚΗ   ΣΤΙΣ 15:00 Μ.Μ ΚΑΙ ΑΡΓΙΕΣ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ & ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΣ

ΕΝΑΡΞΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ ΑΠΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 28/11//21

 Η Κοκκινοσκουφίτσα με τα άγρια φύλλα, μια πρωτότυπη απόδοση του αγαπημένου παραμυθιού μικρών και μεγάλων, σε σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου. Ένας σύγχρονος, μαγικός και παραμυθένιος κόσμος έρχεται να παρασύρει όλη την οικογένεια σε ένα ταξίδι γεμάτο χιούμορ και συγκίνηση, που θα ανατρέψει όλα τα στερεότυπα της πασίγνωστης ιστορίας.

Η Κοκκινοσκουφίτσα διασχίζει το σκοτεινό, γεμάτο άγρια φύλλα δάσος. Στον δρόμο της συναντά ψάρια που πετούν, έναν κυνηγό δάσκαλο του καράτε, κούκλες που φορούν μάσκες, αλλά κι έναν λύκο χορευτή! Δεν πειράζει που φοβάται. Ξέρει, ότι αν καταλάβει τον φόβο της και τον αγκαλιάσει, αυτός θα υποχωρήσει. Μαθαίνει σιγά σιγά ότι μέσα από την επαφή της με όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ακόμα και με τον “κακό” λύκο, θα προχωρήσει πιο ώριμη στον δρόμο της ενηλικίωσης. Αρκεί να πιστέψει στον εαυτό της. Άλλωστε, πόσο κακός είναι, αλήθεια, ο λύκος (που κρύβεται μέσα μας); Συνοδοιπόροι σε αυτό της το ταξίδι οι μικροί θεατές, που συμμετέχουν ενεργά σε όλη τη διάρκεια της παράστασης, βοηθώντας τη μικρή ηρωίδα να αποφύγει τις κακοτοπιές και να ανακαλύψει το αληθινό νόημα της διαδρομής της. Μονάχα η ελπίδα για το μέλλον μπορεί να τη στηρίξει στις αντιξοότητες που συναντά. Και τα μικρά παιδιά είναι πάντα οι καλύτεροι πρεσβευτές της. 

Μέσα σε κάθε παραμύθι ζει μια ερώτηση. Και οι ερωτήσεις που παραμένουν διαχρονικές, σηματοδοτούν και την αξία των παραμυθιών που τις έθεσαν. Το παραμύθι της Κοκκινοσκουφίτσας έχει τις ρίζες της σε ευρωπαϊκά λαϊκά παραμύθια της Βόρειας και Κεντρικής Ευρώπης. Υπολογίζεται ότι συναντώνται τουλάχιστον 70 παραλλαγές της ιστορίας ανά τον κόσμο. Με αναφορές στον Σαρλ Περρώ, τους  αδερφούς Γκριμ, τον ιστορικό Άντριου Λάνγκ, τον συγγραφέα Έγκμπερτ της Λιέγης, η Κοκκινοσκουφίτσα με τα άγρια φύλλα, σε απόδοση και σκηνοθεσία Έλενας Μαυρίδου,  είναι μια παράσταση με πρωταγωνιστές τις θεατρικές μάσκες και τις μαριονέτες. Τρεις ηθοποιοί επί σκηνής ενσαρκώνουν όλους τους ήρωες του παραμυθιού, ενώ όλοι μαζί σαν κουκλοπαίχτες ερμηνεύουν την Κοκκινοσκουφίτσα, καθώς χειρίζονται μια μεγάλη κούκλα τύπου Bunraku. Μέσα από τη ζωντανή αφήγηση, η παράσταση έρχεται να εμπνεύσει μικρούς και μεγάλους, παρουσιάζοντας μια μικρογραφία της ζωής ενός ανθρώπου, βοηθώντας τα μικρά παιδιά να ξεπεράσουν τους φόβους τους αναγνωρίζοντάς τους. Ενθαρρύνοντάς τα να πορεύονται με ελπίδα και να ανακαλύπτουν διαρκώς τον εαυτό τους με πίστη και αγάπη.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία – Μάσκες: Έλενα Μαυρίδου

Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Μαυρίδου σε συνεργασία με τον θίασο

Σκηνικά – Κοστούμια – props: Γεωργία Μπούρδα

Σχεδιασμός φωτισμών: Περικλής Μαθιέλλης

Μουσική επιμέλεια: Γιώργος Μαυρίδης

Κατασκευή κούκλας: Στάθης Μαρκόπουλος

Βοηθοί σκηνοθέτιδος: Ιωάννα Πιταούλη, Γιάννης Σίμος

Βοηθός σκηνογράφου – ενδυματολόγου: Έλενα Εξαδακτύλου

Φωτογραφίες: Μιχάλης Κλουκίνας

Ειδικές κατασκευές: Θοδωρής Τσιμπλάκης
Οργάνωση παραγωγής: Δήμητρα Κούζα, Ιωάννα Πιταούλη

Επικοινωνία: Ανθή Καραγιάννη

Παίζουν: Δήμητρα Κούζα, Βασίλης Κουλακιώτης, Γιάννης Κατσιμίχας, Γιάννης Σίμος


Διάρκεια: 60′

Ταυτότητα Εκδήλωσης

Τοποθεσία: IDEAL

Πανεπιστημίου 46 – μετρό Πανεπιστήμιο , Αθήνα

Εισιτήρια:

Vip Ζώνη 14€, Α Ζώνη 12 €, | Β Ζώνη 10 ευρώ γενική είσοδος | Ανέργων – Πολυτέκνων 9€ | Γκρουπ άνω των 20 ατόμων 7€.

Προπώληση:     https://www.viva.gr/tickets/theater/festivali-kokkinoskoufitsa-ke-ta-agria-fylla/

 Το θέατρο τηρεί όλα τα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID 19 για την ασφάλεια των θεατών. 

Τηλ. Κρατήσεων : 2105248140 / 6936323587 κα. Καραγιάννη