ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


Νέα κυκλοφορία”Παράθυρο με Θέα” Μηνάς Μπόγρης

Written by on 8 Μαρτίου, 2022

Παράθυρο με θέα

Η ηχογράφηση αυτού του δίσκου ξεκίνησε με στόχο να δημιουργηθεί ένα παράθυρο με θέα προς το άπιαστο, το ονειρικό αλλά και το καθημερινό. Η ζωή μας περνά και πολλές φορές δεν έχουμε τον χρόνο να την παρατηρήσουμε. Να την ερμηνεύσουμε, να θαυμάσουμε την ομορφιά της, να βιώσουμε τις δυσκολίες της και τις χαρές της σε όλο τους το μέγεθος. Η σειρά των τραγουδιών αποτελεί στην ουσία ένα ενιαίο κύκλο που εξελίσσεται με γνώμονα τόσο τη νοηματική όσο και τη συναισθηματική τους σύνδεση ζωγραφίζοντας μουσικά το δικό μας παράθυρο…

Μουσική – Ενορχήστρωση: ΜΗΝΑΣ ΜΠΟΓΡΗΣ, Στίχοι: ΜΙΧΑΛΗΣ ΜΠΡΟΥΖΟΣ, Τραγούδι: ΣΠΥΡΟΣ ΚΛΕΙΣΣΑΣ

Παίζουν οι μουσικοί: Στέφανος Γιαννόπουλος (τσέλο), Κατερίνα Τεπελένα (βιολί), Ελευθερία Πολογεώργη (φλάουτο), Μηνάς Μπόγρης (κιθάρα)

Φιλική συμμετοχή: Τατιάνα Μανωλίδου (τραγούδι), Θανάσης Σάλτας (στίχοι στο τραγούδι «Της ψυχής το xρυσάφι»).

Κυκλοφορία του 2019 από τις εκδόσεις Μετρονόμος http://www.metronomos.gr/mousikes-paragoges

ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Μηνάς Μπόγρης

Γεννήθηκε στον Πειραιά το 1970. Σπούδασε κλασική κιθάρα με τον Παναγιώτη Δεληγιάννη στο Ωδείο του Πειραϊκού Συνδέσμου, παίρνοντας αρχικά πτυχίο το 1993 και κατόπιν δίπλωμα με το βαθμό «Άριστα Παμψηφεί» το 1998. Επίσης μελέτησε ανώτερα θεωρητικά με το Γιάννη Αυγερινό, ολοκληρώνοντας τις σπουδές του το 2006. Έχει παρακολουθήσει μαθήματα σε σεμινάρια των διακεκριμένων κιθαριστών Anielo Desiderio, Zoran Dukic, Gerard Reinhenbach, Roland Dyens και Al di Meola. Στο ενεργητικό του περιλαμβάνονται σόλο ρεσιτάλ, συναυλίες για φωνή και κιθάρα και συναυλίες μουσικής δωματίου. Διδάσκει κιθάρα στο Πυθαγόρειο Ωδείο.

Καλλιτεχνική δραστηριότητα

Συνθέτει μουσική, ενώ παράλληλα ασχολείται και με τις διασκευές έργων. Έχει αποσπάσει τιμητικές διακρίσεις και βραβεία σε διαγωνισμούς σύνθεσης (1o Πανελλήνιο Διαγωνισμό Σύνθεσης Έργων για Κιθάρα του «Εθνικού Ωδείου» το 1998, 5ο και 7o Διεθνή Διαγωνισμό Σύνθεσης Βόλου του «Ωδείου Φουντούλη» το 2007 και 2009 αντίστοιχα) παρουσιάζοντας έργα του για κιθάρα, τα οποία αποτέλεσαν μέρος της πρώτης δισκογραφικής του δουλειάς με τίτλο Hidden Paths (Κρυφές Διαδρομές) που κυκλοφόρησε από την εταιρία Legend το Δεκέμβριο του 2010. Η δεύτερη δισκογραφική του δουλειά κυκλοφόρησε το Δεκέμβριο του 2019 με τίτλο Παράθυρο με Θέα από τις εκδόσεις Μετρονόμος και περιλαμβάνει τραγούδια του σε στίχους του Μιχάλη Μπρούζου με ερμηνευτή το Σπύρο Κλείσσα. 

Άλλες συμμετοχές στη δισκογραφία είχε στο Ημερολόγιο Δεύτερο από την εταιρία Universal και τις εκδόσεις ‘Αγρα του Νίκου Ξυδάκη το 2005 και στη δισκογραφική έκδοση του 2009 Με τα Φτερά της Φαντασίας από τις εκδόσεις Καλέντη, που προέκυψε κυρίως από μουσικούς της εκπαίδευσης με τη συνδρομή γνωστών Ελλήνων τραγουδοποιών και τραγουδιστών. Τον Ιούλιο του 2014 η εταιρεία NAXOS κυκλοφορεί παγκόσμια το cd Greek Guitar Music που περιλαμβάνει έργα Ελληνικής Μουσικής για Κιθάρα με ερμηνεύτρια την Εύα Φάμπα. Ανάμεσα στα έργα των Κ.Τζωρτζινάκη, Δ.Φάμπα, Μ.Θεοδωράκη, Κ.Χατζόπουλου, Γ.Μαυροειδή, Ν.Χαριζάνου και Ν.Αθανασάκη συγκαταλέγεται και το έργο “Waltz” (Βαλς) για σόλο κιθάρα του Μηνά Μπόγρη. Η έντυπη έκδοση της παρούσας δουλειάς που κυκλοφόρησε από την Les Production d’OZ την ίδια περίοδο με το cd, περιλαμβάνει ένα ακόμα έργο του Μηνά Μπόγρη, το “Nocturne” (Νυχτερινό).