ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


ΜΟΥΣΙΚΗ ΠΡΟΤΑΣΗ ΒΑΣΙΣΜΕΝΗ ΣΤΙΣ «ΦΩΝΕΣ» ΤΟΥ ΚΑΒΑΦΗ

Written by on 11 Μαΐου, 2022

O συνθέτης Dave Manington και η τραγουδοποιός  Lara Eidi δημιούργησαν ένα εξαιρετικό τραγούδι βασισμένο στους καβαφικούς στίχους από το ποίημα Φωνές. Εμπνευσμένοι από αυτό το μαγικό σύμπαν του Αλεξανδρινού μας ποιητή, οι μουσικοί Lara Eidi και ος δυναμικός κόντρα μπασίστας Dave Manington σε συνεργασία με τον Βασίλη Σαρίκη ( κρουστά )δημιούργησαν ένα μοναδικό αποτέλεσμα που μπορείτε να απολαύσετε στο παρακάτω link:

https://laraeidimusic.bandcamp.com/track/fones?fbclid=IwAR3CwkMQOWEi5RW2tmE8ZMjcm-2lrrDee7jSKhAjgV5WbXoRd9JZb0J5gHQ

Το βίντεο μας παραπέμπει σε εξωτικές, φανταστικές τοποθεσίες με δερβισηδες χορευτες ενώ η ερμηνεύτρια Lara Eidi με τη φωνή της τραγουδά σαν να βρίσκεται  στην ψηλότερη κορφή της πυραμίδας του Χέοπος. Είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε τόσο δύσκολους καιρούς νέοι άνθρωποι να ακούγονται και να ανοίγουν τα φτερά τους στο καλλιτεχνικό στερέωμα. Εύχομαι στην Lara Eidi και στον Dave Manington που φέρoυν  την υπογραφή αυτού του μουσικού πονήματος  να συνεχίσουν το ταξίδι της αυτό προς την μουσική τους Ιθάκη παίρνοντας μαζί τους κι άλλες νέες αλλά και καταξιωμένες φωνές, οδηγώντας τες στο φως της δημιουργίας.

Ο καβάφης είναι ένας εξαιρετικά ενδιαφέροντας ποιητής επειδή είναι τόσο μπροστά από την εποχή του σε ύφος και τεχνική καθώς προετοιμάζει το έδαφος για τα φιλοσοφικά και λογοτεχνικά ρεύματα που δεν είχαν ακόμα εμφανιστεί. Τοποθετώντας τον εαυτό του σαν μεσολαβητικό φακό ανάμεσα στο ποια είναι η αλήθεια και τι πραγματικά σημαίνει για τον ίδιο, θολώνει τη γραμμές μεταξύ παρελθόντος και παρόντος. Μέσα στο ποιητικό σύμπαν του Καβάφη το τραγικό διευρύνεται από το ατομικό στο ιστορικό επίπεδο και ανάγεται σε καθολικό νόμο της ζωής και σε συστατικό στοιχείο της δομής του Κόσμου.

(Photos used with permission from the University of Cairo, Cavafys Foundation . ) Fones- poem by Constantine P Cavafy

Poem: Fones by Constantine P. Cavafys

Music / Bass/ Guitar/ Mastering: Dave Manington] 

Voice / Harmonies / Video Concept Lara Eidi 

Percussion : Vasilis Sarakis

Cover Art: Geoffa Fells

Lara Eidi

Jazz/Folk Vocalist/ Singer-Songwriter/Pianist/ Educator/ Workshop Leader

MMus Guildhall School of Music, Jazz Studies

https://www.laraeidimusic.com/

Book Lara Eidi, Singer in London - Encore Musicians