ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


ΜΙΑ ΖΩΗ: Η νέα ταινία με τους Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter από 18 Ιανουαρίου 2023, στους κινηματογράφους

Written by on 18 Ιανουαρίου, 2024

Η ταινία ΜΙΑ ΖΩΗ (αυθεντικός τίτλος στα αγγλικά: ONE LIFE) σε σηνοθεσία James Hawes, σενάριο Lucinda Coxon & Nick Drake με τους Anthony Hopkins, Helena Bonham Carter, Jonathan Pryce, Romola Garai, Alex Sharp, Adrian Rawlins, Lena Olin, Johnny Flynn έχει διάρκεια 110 λεπτά και κάνει πρεμιέρα στις ελληνικές αίθουσες την Πέμπτη, 18 Ιανουαρίου 2024.

Η επίσημη περίληψη της είναι η εξής: “Η αληθινή ιστορία του Sir Nicholas ‘Nicky’ Winton, ενός νεαρού μεσίτη από το Λονδίνο, ο οποίος, τους μήνες πριν από τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, έσωσε 669 παιδιά από τους Ναζί. Ο Νίκι επισκέφτηκε την Πράγα τον Δεκέμβριο του 1938 και βρήκε οικογένειες που είχαν εγκαταλείψει τη χώρα με την άνοδο των Ναζί στη Γερμανία και την Αυστρία, ζώντας σε απελπιστικές συνθήκες με ελάχιστο ή καθόλου καταφύγιο και φαγητό και υπό την απειλή της ναζιστικής εισβολής. Αμέσως κατάλαβε ότι ήταν αγώνας με τον χρόνο. Πόσα παιδιά θα μπορούσε να σώσει αυτός και η ομάδα του πριν κλείσουν τα σύνορα;”

Η κόρη του Sir Nicholas ζήτησε από τον Hopkins να παίξει τον πατέρα της στο έργο. Ο ηθοποιός, αφότου διάβασε το σενάριο, δέχτηκε να λάβει μέρος. Ο γιος του Sir Nicholas επαίνεσε την απεικόνιση του πατέρα του από τον Hopkins. Ένας επιζών χαρακτήρισε την ταινία «ταιριαστό φόρο τιμής». Σε μια σκηνή της ταινίας, τα άτομα που συνθέτουν το κοινό που διασκεδάζει σε μια εκπομπή, είναι τα πραγματικά παιδιά εκείνων που είχε σώσει ο Winton. Η διαφημιστική εκστρατεία της ταινίας προκάλεσε οργή όταν παραλείφθηκε η κυρίως εβραϊκή κληρονομιά των παιδιών στο νηπιαγωγείο και αντ’ αυτού χαρακτηρίστηκαν ως «κεντροευρωπαϊκά».

Πηγές
https://youtu.be/0jPPyrx7gHo?si=zKOOH50cvJs_xR7D
https://www.imdb.com/title/tt13097932/
https://www.telegraph.co.uk/news/2023/12/30/winton-film-nazis-hopkins-thats-life-ww2-jewish-children/
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-berkshire-67089259
https://www.bbc.co.uk/news/uk-england-lancashire-67876587
https://www.theguardian.com/film/2023/dec/30/the-worst-meeting-i-have-ever-nicholas-winton-one-life-kindertransport-hero
https://variety.com/2024/film/global/one-life-anthony-hopkins-marketing-materials-jewish-backlash-1235861287/

Αρχική δημοσίευση: Say Yes to The Press