ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΟΛΙΝ» ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ “ΔΡΟΜΩΝ”

Written by on 7 Νοεμβρίου, 2021

ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕ ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ «ΔΡΟΜΩΝ»Η ΝΕΑ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ ΤΗΣ ΧΡΥΣΑΣ ΝΙΚΟΛΑΚΗ ΜΕ ΤΙΤΛΟ «ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΟΛΙΝ».

Καθώς τα πρώτα της περπατησιάς σημάδιαανάλαφρα ίχνη.Μετά, μορφασμοί σταυρού Ορφικούπου το στερέωμα κραδαίνουν στο έμπα της μέρας.

Κι ύστερα, δειλά, σαν το ηλιοβασίλεμαπου κλείνει τα βλέφαραστην έντονη ματιά του πελάγου,η αυλαία της νύχτας ανοίγειφέρνοντας στον ουρανό σουτις κόμες των άστρων.Κάπου εκεί,τα μικρά της ζωής κατορθώματα,από γη, σάρκα, αέρα και Φωςπαρελαύνουν.

Έργα ψυχής που ταξιδεύουν στο σύμπαν, διαφάνειες άυλες πριν την έκρηξη του πυρήνα τους και μετέπειτα φωτιά και σκόνη αστρικήγια τους αστρονόμους.

ΧΡΥΣΑ ΝΙΚΟΛΑΚΗ

Η Χρύσα Νικoλάκη γεννήθηκε στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος του τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών & αριστούχος Μεταπτυχιακού Διπλώματος (Master of Arts) με ειδίκευση στη Λογοτεχνία, του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου.

Επίσης, κατέχει δίπλωμα μετάφρασης και υποτιτλισμού, DIPLOMA OF TRANSLATION(Βρετανικό Συμβούλιο). Έχει δημοσιεύσει μελέτες λογοτεχνικής θεματολογίας σε επιστημονικά-θεολογικά περιοδικά. Το 2020 εξέδωσε την δεύτερη ποιητική της συλλογή «Θαύματα κι Αερικά» (Εκδόσεις Δρόμων).

Ασχολείται κυρίως με την κριτική της λογοτεχνίας .Τον Απρίλιο του 2019 εκδόθηκε το πρώτο της παραμύθι: «Το αγόρι και ο Δράκος», (εκδ. Άπαρσις) Το 2020 βραβεύτηκε με το Β΄ Βραβείο με το ποίημα της «Ιερομνήμονες» στον Θ΄ Παγκόσμιο Ποιητικό Διαγωνισμό της Αμφικτυονίας. \

Το 2019 έλαβε το Α΄ Βραβείο με το ποιητικό της παραμύθι «Ο Νικολιός, η Τύχη κι η Χαρά » από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ). Το 2021 εκδόθηκε η επιστημονική της μελέτη «Η Ορθόδοξη παράδοση στην ποίηση του Γιάννη Ρίτσου» (εκδ. Δρόμων). Αρθρογραφεί σε πολλά ηλεκτρονικά και έντυπα περιοδικά .Τον Μάιο του 2019 έγινε μέλος της Πανελλήνιας Ένωσης Λογοτεχνών (Π.Ε.Λ.).Τελευταία της ποιητική συλλογή είναι η ΓΥΝΑΙΚΑ ΣΑΟΛΙΝ(εκδ. Δρόμων).