ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ: Τιμητική διάκριση στο Athens International Monthly Art Film Festival

Written by on 25 Απριλίου, 2024

Το ντοκιμαντέρ μικρού μήκους “ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ” σημείωσε μεγάλη επιτυχία και κατάφερε να φτάσει στον τελικό και να κερδίσει τιμητική διάκριση στο Athens International Monthly Art Film Festival (AIMAFF). Αυτή είναι η 7η διεθνή διάκριση για το πολυβραβευμένο ντοκιμαντέρ με πρωταγωνιστή τον Κωνσταντίνο Μενούνο και σε σκηνοθεσία του Χρήστου Αρφάνη.

Ο Κωνσταντίνος Μενούνος, Ηθοποιός και ο Χρήστος Αρφάνης, Σκηνοθέτης – Σεναριογράφος προχώρησαν σε δηλώσεις για την δημιουργία του ντοκιμαντέρ Στα Νέα της Αιτωλοακαρνανίας.

Αν και (σ.σ. το αρχικό υλικό) το είχαμε τραβήξει μαζί με τον Λεωνίδα Στούμπο για να το έχω έτσι ως ενθύμιο για την συμμετοχή μου στην μεγάλη αυτή επετειακή στιγμή της “Εξόδου Μεσολογγίου” που γίνεται κάθε χρόνο στην Ιερά Πόλη του Μεσολογγίου (γενέτειρα της μητέρας μου). Δεν περιμέναμε όλοι εμείς μαζί που δημιουργήσαμε αυτό το στιγμιότυπο ότι θα έχει αυτή την τύχη κάνοντας μας πρόταση να συμμετέχει σε ένα φεστιβάλ στην αρχή και μετά να μας στέλνουν μηνύματα για να συμμετέχει σε άλλα τόσα και τόσα…φεστιβάλ, συνεχώς να το ζητούν από τότε μέχρι και σήμερα…ένα ενθύμιο που φτιάξαμε χωρίς να περιμένουμε καν να έχει αυτήν την πορεία σε φεστιβάλ του εξωτερικού“, δήλωσε ο Κωνσταντίνος Μενούνος, ενώ ο Χρήστος Αρφάνης μοιράστηκε τα εξής: “Ο φωτογράφος κύριος Λεωνίδας Στούμπος τον βιντεοσκόπησε, καταγράφοντας τις στιγμές ως ενθύμιο. Το βίντεο ανέβηκε στο διαδίκτυο και προσέλκυσε το ενδιαφέρον μου σαν σκηνοθέτης. Του πρότεινα λοιπόν να προσθέσω μουσική και τίτλους και να το στείλουμε ως συμμετοχή σε ένα ελληνικό φεστιβάλ. […] Είμαστε πολύ υπερήφανοι και χαρούμενοι για αυτή την δουλειά και για την ώρα είναι ό,τι καλύτερο μπορούσαμε να κάνουμε, και το ελάχιστο για να τιμήσουμε αυτό “το κορυφαίο ιστορικό γεγονός που μας εμπνέει και μας διδάσκει όλους”, όπως είπατε και εσείς.

Κωνσταντίνος Μενούνος
“ΕΞΟΔΟΣ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ ΜΕΣΑ ΑΠ’ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΜΑΤΙΑ”
Είδος: Ντοκιμαντέρ μικρού μήκους

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ
Φορεσιά: Νίκος Πλακίδας Εργαστήρι Φορεσιών
Τον Κωνσταντίνο Μενούνος ντύνει η Μεσολογγίτισσα κυρία Αναστασία Καλλιάφα
Βίντεο: Λεωνίδας Στούμπος
Σκηνοθεσία – Μοντάζ – Αφίσα: Χρήστος Αρφάνης


Δείτε το εδώ: https://youtu.be/Hx83xguaYhU?si=hVB1X1KBxEvp20ca


Continue reading