ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


Είδαμε το “Moral Rules” σε σκηνοθεσία Θοδωρή Βουρνά με την Ειρήνη Στεριανού στο Vault Theater Plus

Written by on 16 Δεκεμβρίου, 2023

Η παράσταση “Moral Rules” είναι ένα θεατρικό έργο που αναδεικνύει τις δυσκολίες και τις αντιθέσεις που αντιμετωπίζουν δύο έφηβοι, ο Μιχάλης και ο Αντρέας, στην πορεία της ενηλικίωσής τους. Το έργο είναι εμπνευσμένο από το κλασικό “Spring Awakening” του Frank Wedekind, που αποτέλεσε ένα σκανδαλώδες και πρωτοποριακό έργο για την εποχή του, καθώς αναφερόταν σε θέματα όπως η σεξουαλικότητα, η βία, η εκπαίδευση και η θρησκεία. Το έργο είναι επίσης βασισμένο στους “Κανόνες Ηθικής” του Βασίλη Τζιώκα, που είναι μια σύγχρονη μεταφορά της ιστορίας στην ελληνική πραγματικότητα.

Ο Θοδωρής Βουρνάς, που αναλαμβάνει τη σκηνοθεσία και την απόδοση του έργου, δημιουργεί μια έντονη και συγκλονιστική παράσταση, που δεν αφήνει κανέναν αδιάφορο. Οι ηθοποιοί, που ερμηνεύουν τους πρωταγωνιστές και τους δευτερεύοντες χαρακτήρες, παραδίδουν μια εξαιρετική ερμηνεία, που μεταφέρει στο κοινό τα συναισθήματα, τις σκέψεις και τις επιλογές των χαρακτήρων. Η σκηνοθεσία είναι δυναμική και ρυθμική, και χρησιμοποιεί το φως, τη μουσική και τον χώρο με δημιουργικό τρόπο. Η παράσταση είναι αυστηρώς ακατάλληλη για ανηλίκους, καθώς περιέχει σκηνές σεξουαλικού περιεχομένου, βίας και ψυχολογικής πίεσης.

Η Ειρήνη Στεριανού είναι μια νεαρή ηθοποιός που έχει αποδείξει το ταλέντο της σε διάφορες παραστάσεις, όπως το Guilty Choices, που έπαιξε για δύο επιτυχημένες σεζόν στον πολυχώρο Vault. Στο Moral Rules, που είναι το επόμενο έργο του σκηνοθέτη Θοδωρή Βουρνά, η Στεριανού υποδύεται την Μπέλα, μια κοπέλα που ερωτεύεται τον Μιχάλη, έναν έφηβο που αναζητά την σεξουαλική του ταυτότητα. Η Μπέλα θα βρεθεί αντιμέτωπη με τους κανόνες ηθικής που διέπουν την κοινωνία και την σχέση της, καθώς και με τον Πάμπλο, έναν πειρασμό που θα δοκιμάσει την πίστη της.

Η Ειρήνη Στεριανού καταφέρνει να δώσει μια εκφραστική και ειλικρινή ερμηνεία, που μας κάνει να συμπάσχουμε με την Μπέλα και να καταλάβουμε τα διλήμματα και τα συναισθήματά της. Η Στεριανού δεν φοβάται να αποκαλύψει την ευαισθησία και την ευπάθεια της χαρακτήρα της, αλλά και την δύναμη και την αποφασιστικότητά της. Η ηθοποιός δείχνει ότι έχει ωριμάσει και έχει εξελιχθεί σε σχέση με τον προηγούμενο ρόλο της στο Guilty Choices, όπου υποδυόταν μια πιο αθώα και ανήξερη κοπέλα. Στο Moral Rules, η Στεριανού αντιμετωπίζει πιο σοβαρά και βαθιά θέματα, όπως η αγάπη, η ελευθερία, η αλήθεια και η ηθική.

Η Ειρήνη Στεριανού είναι μια ηθοποιός που έχει πολλά να προσφέρει στο θέατρο και στο κοινό. Με την ερμηνεία της στο Moral Rules, αποδεικνύει ότι είναι μια πολυμερής και ταλαντούχα καλλιτέχνιδα, που μπορεί να ανταποκριθεί σε διαφορετικούς ρόλους και προκλήσεις. Η Στεριανού είναι σίγουρα μια από τις πιο ενδιαφέρουσες παρουσίες στην σύγχρονη θεατρική σκηνή και αξίζει να την παρακολουθήσουμε.

Το “Moral Rules” είναι ένα έργο που θέτει ερωτήματα και προβληματισμούς για την ανθρώπινη φύση, την κοινωνία, την ηθική και την ελευθερία. Είναι ένα έργο που δεν δίνει έτοιμες απαντήσεις, αλλά προκαλεί τον θεατή να σκεφτεί και να αντιδράσει. Είναι ένα έργο που αξίζει να δει κανείς, αν θέλει να ζήσει μια ισχυρή και ανατρεπτική θεατρική εμπειρία. Η παράσταση παίζεται κάθε Δευτέρα και Τρίτη στις 21:00 στο Vault Theater Plus.

Κείμενο: Μαρία Κ. Αγραπίδου, Αντιπρόεδρος Υγείας στις Γυναίκες της Ευρωπαϊκής Ένωσης – Χειρουργός Οδοντίατρος – Πρόεδρος Επιτροπής Επιστημονικού Περιοδικού ΟΣΠ, μέλος ΔΣ.

Αρχική δημοσίευση κειμένου στο EntertainmentNewsGR