ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


ΓΟΥΟΝΚΑ, από Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 στους κινηματογράφους

Written by on 14 Δεκεμβρίου, 2023

Η ταινία ΓΟΥΟΝΚΑ (αυθεντικός τίτλος στα αγγλικά WONKA) κυκλοφορεί από σήμερα Πέμπτη, 14 Δεκεμβρίου 2023 στους κινηματογράφους. Η σκηνοθεσία είναι του Paul King και το σενάριο των Simon Farnaby, Paul King & Roald Dahl. Στην ταινία παίζουν οι ηθοποιοί Sally Hawkins, Timothee Chalamet, Hugh Grant, Olivia Colman, Paterson Joseph, Rowan Atkinson, Keegan-Michael Key, ενώ ακόμα λόγω της κατάλληλης για όλη την οικογένεια φύσης της ταινίας, κυκλοφορεί με μεταγλώττιση στα ελληνικά με τους Μαριάνθη Σοντάκη, Πέτρο Δαμουλή, Αποστόλη Ψυχράμη, Κωνσταντίνο Λάγκο, Φώτη Πετρίδη, Ορέστη Χαλκιά, Βάσια Ζαχαροπούλου, Πέγκυ Μανωλά, Πηνελόπη Σκαλκώτου, Βασίλη Παπαστάθη, Χρήστο Θάνο, Θάνο Λέκκα, Ντίνο Σούτη να δανείζουν τις φωνές τους.

Η επίσημη πλοκή της ταινίας ΓΟΥΟΝΚΑ είναι η εξής: “Όταν ο αισιόδοξος και γεμάτος δέος Γουίλι Γούνκα καταφθάνει στο κέντρο του κόσμου της σοκολατοποιίας, δεν έχει παρά μερικά κέρματα στην τσέπη του και ένα καπέλο γεμάτο όνειρα, συμπεριλαμβανομένου να ανοίξει το δικό του μαγαζί με σοκολάτες πλάι στους σπουδαιότερους σοκολατοποιούς του κόσμου. Αλλά σε αυτή τη μεγαλοπρεπή, αν όχι ανελέητη, πόλη, τα ελάχιστα χρήματα του Γουίλι κάνουν φτερά γρήγορα, και καταλήγει σε ένα μονοπάτι γεμάτο κακουχίες καθώς αναγκάζεται να δουλέψει σαν σκλάβος σε ένα πλυσταριό. Παρόλο που το μέλλον του Γουίλι διαγράφεται δυσοίωνο, το φρόνημά του παραμένει ακμαιότατο, αν και η σοκολατοποιία είναι ένας κλάδος πολύ πιο σκληρός από αυτό φαίνεται και η ευφυΐα του δεν τυχαίνει θερμής υποδοχής από το αδίστακτο Καρτέλ της Σοκολάτας, που θα κάνει τα πάντα για να κρατήσει την πελατεία δική του. Όμως, χάρη στη μοναδικότητα και τις ιδιοφυείς ιδέες του και με τη βοήθεια μερικών εντυπωσιακών φίλων -ειδικά μιας πανέξυπνης ορφανής νεαρής που ακούει στο όνομα Νουντλ- ο Γουίλι είναι πιο αποφασισμένος από ποτέ να αξιοποιήσει τα ταλέντα και το πείσμα του για να εκπληρώσει το όνειρό του. Μέσα από τη μαγευτικά λαχταριστή, καμιά φορά επικίνδυνη, αισιόδοξη περιπέτεια που θα ακολουθήσει, ο Γουίλι ανακαλύπτει ότι, ενώ οι περισσότεροι στο διάβα του προτιμούν την απληστία από την καλοσύνη, κάθε εμπόδιο είναι για καλό… Το μόνο που χρειάζεται είναι αγνή φαντασία.”

Η ανάπτυξη της ταινίας ΓΟΥΟΝΚΑ ξεκίνησε αφότου η Warner Bros. Pictures, η οποία προηγουμένως κυκλοφόρησε τη δική της προσαρμογή του μυθιστορήματος του 1964, το 2005, απέκτησε τα δικαιώματα του ομώνυμου χαρακτήρα τον Οκτώβριο του 2016 και αποκάλυψε ότι η ταινία θα λειτουργούσε ως ιστορία προέλευσης του Wonka. Τον Μάιο του 2021, ο Chalamet επιβεβαιώθηκε ότι θα υποδυθεί τη Wonka και το υπόλοιπο καστ ανακοινώθηκε τον Σεπτέμβριο του ίδιου έτους. Η κύρια φωτογραφία ξεκίνησε στο Ηνωμένο Βασίλειο τον Σεπτέμβριο του 2021. Τα γυρίσματα πραγματοποιήθηκαν στα στούντιο της Warner Bros., στο Leavesden στο Γουότφορντ, καθώς και στην Οξφόρδη, Λάιμ Ρέτζις, Μπαθ, Σεντ Άλμπανς και στην αίθουσα χορού Rivoli στο Crofton Park, Lon. Τα αυθεντικά τραγούδια για την ταινία συνεισέφεραν ο Neil Hannon, ενώ η αρχική της μουσική δόθηκε από τον Joby Talbot.

Αρχική δημοσίευση κειμένου: Say Yes to the Press