ΠΑΙΖΕΙ ΤΩΡΑ

Title

Artist


«ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 2»: Πλήθος κόσμου στήριξε την εκδήλωση τέχνης-υγείας-πολιτισμού για την εξάλειψη στερεοτύπων σε θέματα αναπηρίας

Written by on 18 Δεκεμβρίου, 2023

Η φιλανθρωπική εκδήλωση «ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 2» έλαβε χώρα στον ΠΕΙΡΑΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ στις 13 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023, ώρα 7:00 μ.μ. με πλήθος κόσμου να την στηρίζει.

Υπήρχε κουμπαράς για τα έσοδα της εκδήλωσης, τα οποία διατέθηκαν υπέρ της Εθνικής Ομάδας Ξιφασκίας σε αμαξίδιο. Άξιο αναφοράς είναι ακόμα η στήριξη του Δημήτρη Παγουρτζή – βοηθός διαιτητή SL2 ο οποίος τίμησε με την παρουσία του και με δικιά του πρωτοβουλία έκανε δωρεά ένα αναπηρικό αμαξίδιο στην Εθνική Ξιφασκίας σε αμαξίδιο.

Η «ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 2» σε οργάνωση Φιλαθλητικός Α.Σ. τελέστηκε υπό τις αιγίδες Περιφέρειας Αττικής, Δήμου Πειραιά, Οδοντιατρικού Συλλόγου Πειραιώς, Εθνικό Συμβούλιο Ελλάδος Ομίλων & Κέντρων για την Unesco, Φιλολογικός Σύλλογος Παρνασσός, Κυπριακό Ίδρυμα Στρατηγού Γρίβα Διγενή, Κέντρο Ευρωπαϊκών Μελετών και Σπουδών “Ιωάννης Καποδίστριας”, Σύλλογος Ελλήνων Ολυμπιονικών, Λέσχη LIONS ΑΘΗΝΩΝ

Την εκδήλωση «ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» παρουσίασε η Μαρία Αγραπίδου με συμμετοχή των Βασίλη Ντούνη και Γιάννη Βασιλειάδη. Κατά την έναρξη της εκδήλωσης ακούσαμε το τραγούδι «Αγκαλιά Αγάπης» σε στίχους Μαρίας Αγραπίδου και Ενορχήστρωση/Edit/programming/μίξη/ερμηνεία/μουσικη του Νεκτάριου Σφυράκη.

Παρουσιάστηκε ακόμα ταινία μικρού μήκους για την στοματική υγεία σε σκηνοθεσία και σενάριο της Μαρίας Αγραπίδου και του Χρήστου Αρφάνη με τίτλο «Ξιφομάχοι των Δοντιών» με τους Πάνο Τριανταφύλλου, Βασίλη Ντούνη, Άγγελο Γιαλιαδάκη, Έκτορα Μακρή και Μαρία Αγραπίδου.

Ακολούθησε επίδειξη ξιφασκίας από την Εθνική Ξιφασκίας σε αμαξίδιο, δράση από το ΚΔΑΠ ΑμεΑ Πειραιά «Παρέα Χαράς» καθώς ακόμα και Παιδικό Audiobook της Μαρίας Αγραπίδου με τίτλο «Βούλα η βακτηριούλα» σε βίντεο-μοντάζ Χρήστου Αρφάνη, ηχογράφηση στο Earth Sound Studio από τον Άκη Μελή και με αφήγηση Έμυ Στυλιανίδου.

Στην συνέχεια είχαμε Fashion Show από τα παιδιά του ΕΕΕΚ Πειραιά και την Εθνική μικτή Παλαιμάχων.Τα ρούχα ήταν από τα καταστήματα Pantazonas και Madame Coco. Ακόμα, έγινε Παρουσίαση της Εθνικής Μικτής Παλαιμάχων Ποδοσφαίρου (Κελεσίδης, Μπονόβας, Γεωργιάδης, Ιβάν Ρούσεφ, Καλτσάς) από τον Ομοσποδιακό προπονητή Αντώνη Καρπούζα και της ομάδας Ποδοσφαίρου με πατερίτσες από τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Παναγιώτη Καδδά. Ευχάριστη έκπληξη ήταν και το θεατρικό δρώμενο της Μαρίας Αγραπίδου (Κείμενο/διδασκαλία ηθοποιών/acting coaching) και του Χρήστου Αρφάνη (Κείμενο/σκηνοθεσία) με τίτλο «Ουράνιο παιδί» με τις Ειρήνη Στεριανού, Βούλα Μπλάντα το οποίο συγκίνησε όσους παρευρέθηκαν.

Η εκδήλωση έληξε με τις βραβεύσεις των συντελεστών και των χορηγών και τον Νεκτάριο Σφυράκη να τραγουδάει ξανά το τραγούδι της έναρξης με τον κόσμο να τραγουδάει αυτή την φορά μαζί του, απόδειξη ότι το τραγούδι έγινε πολύ σύντομα επιτυχία.

Τίμησαν με την παρουσία τους ακόμα οι:Περιφερειακός Σύμβουλος Λεωνίδας Μανωλάκος,Αντιδήμαρχος Πειραιά, Διευθυντής του Διαβητολογικού Κέντρου και της Παθολογικής Κλινικής του Τζανείου Νοσοκομείου Πειραιά Καμαράτος Αλέξανδρος, Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γεώργιος Βίτσας, Πρόεδρος του ΟΣΠ Αγρανιώτης Μιχάλης, Τομεάρχης Ειδικής Αγωγής Σταυρούλα Βουτυράκου, Δημοτικός Σύμβουλος Κατσαφάφος Γιάννης, Δημοτικός Σύμβουλος Ψυχίδης Νίκος,, Εκπρόσωποι από όλες τις Ε.Κ.Ο Ν.Δ., Πρόεδρος της ΔΗΜΤΟ ΝΔ Περιστερίου Βασιλική Μπουραζά, Μέλος ΔΗΜΤΟ ΝΔ Χαϊδαρίου Κομποθέκλα, Λέσχη LIONS Αθηνών, Διευθύντρια της Εταιρίας Προστασίας Ανηλίκων Πειραιά «Ο Καλός Ποιμένας» Αγγελική Κουζούμη, Εκπρόσωποι του Φάρου Τυφλών Ελλάδος, ο luxury bag designer Vasilis Boris, η fashion designer Vasilia Niles, Zixuan Elena Young, οι δημοσιογράφοι Γιάννης Μαυρόπουλος, Στάθης Γιάππαπας, Νίκος Γινάργυρος, Μαρία Λιμογιάννη κ.α.

«ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 2»

Χρυσός Χορηγός: GPP (Greece Paradise Properties)

Ασημένιος Χορηγός: Kyana Professional Hair Products

Χορηγοί: Anna Tsorou Beauty Studies And Seminars, Α-ΠΡΟΛΗΨΙΣ Διαγνωστικό κέντρο, Colgate, Ζαχαροπλαστείο Το Πρώτο (Βάρη – Δραπετσώνα – Μοσχάτο), Ένζυμω (Καλλιθέα), Βιβλιοπωλείο Χρυσοβέργη

Φωτογραφίες: Σπύρος Μυλωνάς, Emanon Photography

Σχετικά με την εκδήλωση:Η φιλανθρωπική εκδήλωση «ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ» ήταν έμπνευση της Μαρίας Αγραπίδου για την στήριξη των ανθρώπων με αναπηρία και την εξίσωση τους με όλους εμάς. Φέτος ήταν η δεύτερη χρονιά που την καθιερώνει θεσμό. Πλήθος κόσμου στήριξε και την ΑΓΚΑΛΙΑ ΑΓΑΠΗΣ 1 με -αδιαμφισβήτητα- ισχυρό ανθρωπιστικό χαρακτήρα, απαντώντας έτσι στο διεθνές πρόσταγμα που τέθηκε στην παγκόσμια κοινότητα καθώς στην πρώτη φορά παρουσίασης της, παρευρέθηκαν περισσότερα από 750 άτομα.